“Parlant, s’entén la gent?” – Impartit per Antonio Guijarro

Nau Escola col·labora amb l’Associació Cultural Sombrero de Copa en aquesta interessant formació “Parlant, s’entén la gent? impartit per Antonio Guijarro

Un curs dirigit a les persones que, bé per la seva professió (terapeutes, personal sanitari, mestres, assistents socials, mediadors familiars, consellers, orientadors, sacerdots, etc.) o situacions personals (pares, parelles, amics etc.) estiguin interessats en com relacionar-se tan bé com sigui possible.

L’objectiu del curs és el d’aprendre a manejar els problemes que tota relació porta amb si irremeiablement (per constar de JO i un ALTRE que serà mai exacte a mi) de tal manera que permeti que aquests problemes puguin resultar en lloc de contrarietats, com sol ser el cas, ocasions d’enriquiment mutu.

Per a això s’examinaran primer les formes tradicionals de manejar aquests problemes, a fi de comprovar fins a quin punt són les responsables que aquests degenerin en discòrdies, presentant-se després alternatives preferibles en tant que generadores d’una millor comprensió recíproca i, en conseqüència, d’una relació més profunda, més autèntica, en suma, més satisfactòria.

PROGRAMA

El curs serà teòric-pràctic i constarà de tres seccions:

– Una primera dedicada a veure com ajudar a l’altre amb els seus problemes sense avasallar-lo, respectant el seu dret a ser ‘un altre’

– Una segona dedicada a veure com tractar els problemes que l’altre no pot sinó de vegades ocasionar-me (precisament per ser ‘un altre’) de la manera menys feridora possible, i alhora més eficaç, i per tant, més beneficiós per a la relació.

– I una tercera dedicada a veure com solucionar els conflictes entre ambdues parts sense que hagi vençuts, només guanyadors.

Aquestes tres seccions es donaran distribuïdes en dos mòduls. En el mòdul 1, les dues primeres; i en el mòdul 2, la tercera. Tot això sobre la base de l’anomenat ‘enfocament-centrat-en-la-persona’ desenvolupat pel psicòleg humanista Carl Rogers.

MÒDUL 1: 07 i 08 de febrer de 2015: “Escolta activa i missatge en primera persona”

Aprendre a escoltar no consistirà a aprendre una tècnica i seguir els seus passos de manera metòdica, sinó més aviat a crear un canvi al nostre centre que ens albiri una nova manera de relacionar-nos més sanament, recolzant-nos en una comprensió més profunda de l’altre i sobretot d’un mateix.

MÒDUL 2: 21 i 22 de març de 2015: “Resolució de conflictes centrats en la relació”

Quan és la relació la que té un conflicte, la resolució del mateix consistirà a trobar una solució satisfactòria per a les persones que es relacionen, lluny dels mètodes autoritaris que suposen solucions “al meu gust” o “al teu gust”.

*Per realitzar aquest mòdul és necessari haver realitzat el mòdul 1, o tenir formació d’Escolta Activa

LA PSICOTERÀPIA HUMANISTA
La Psicologia Humanista (la “Tercera Força” en Psicologia) es troba compromesa, en paraules de Carl Rogers, en l’enriquiment i expansió de la vida de les persones, i en l’adquisició d’una major comprensió sobre el que constitueix tal enriquiment i plenitud. La seva tasca és la de facilitar l’actualització d’aquelles potencialitats humanes no preses suficientment en consideració ni per l’escola experimental conductista -amb la seva insistència en allò maquinal de l’ésser humà- ni per la psicologia psicoanalítica clàssica -centrada en allò patològic- tals com la creativitat, el desenvolupament de la personalitat, l’espontaneïtat, la responsabilitat, els valors, la iniciativa, la integració, l’autenticitat, l’autorrealizació, allò subjectiu, l’expansió de la consciència, l’autonomia, la salut psíquica, etc. És a dir, d’aquells aspectes de la persona que menyspreats en gran mesura per les psicologies acadèmiques i mèdica, són, no obstant això, les que donen significat i profunditat a la vida.

ANTONIO GUIJARRO MORALES www.antonioguijarro.com
Va treballar amb Carl Rogers en el Center for Studies of the Person de la Jolla (Califòrnia), del que va ser “Membre Convidat” (Visitting Fellow) durant els anys 1973 i 74. Format en Gestalt en el Esalen Institute fundat per Fritz Perls, i en psicodrama amb J.L. Moreno, en el seu institut de Beacon (Nova York). Instructor de la Effectiveness Training Association per al desenvolupament de les relacions humanes. Més de 30 anys treballant com a terapeuta i com a formador de terapeutes. Membre fundador de la Societat Espanyola de Tècniques de Grup i *Psicodrama i de l’Associació Espanyola de Psicodrama, pertanyent a la FEAP. Coautor del lliuro “Integració Emocional i Psicologia Humanista” i de diversos articles. Professor del Curs Superior Universitari en Educació Activa i Acompanyament Respectuós a la Infància de la universitat Rei Juan Carlos (Madrid)

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
LLoc: Nau Escola c/Josep Antoni Cabanyes, 8. Polígon de Ca Valero
Preu: 130€/mòdul ; 225€ curs complet
Horari: dissabte de 10:00 a 14:00 i 16:00 a 20:00 diumenge de 10:00 a 14:00
No es permet l’assistència amb nenes i nens, excepte bebès menors de 6 mesos
Places limitades (màxim 30 persones)

Amb aquest curs s’atorguen 12 hores de Formació Contínua del Professorat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s